vrijdag 31 augustus 2012

Bekleding bobike zitje

De bekleding van het bobike zitje was kapot en toen heb ik er een stuk mexicaans tafelzeil overheen genaaid, Het staat lekker fris.

donderdag 30 augustus 2012

Kussen is af en patroon

7 meter stof gaat er in een kussen van 45 x 45 cm. Ik heb nog een paar rest stroken, die te smal waren om mee te breien uit de prullenbak gehaald, anders had ik niet genoeg om er het laatste stukje omheen te haken. Hij staat mooi in de bank en ik maak er nog een bij. Voor degenen die het ook leuk vinden, je hebt dus 7 meter voile achtige stof nodig,(op de markt € 2,==) wel even vragen of het scheurbaar is, want er is ook van die dunne stof die je alleen maar kunt knippen of snijden met een rolmes.In de niet scheurbare stof zit meer rek en daar moet je dan wel 40 steken voor opzetten.Verder heb je nodig 2 breinaalden nr. 10 een haaknaald nr. 10. je zet 30 steken op de naald en breien maar. Als het lang genoeg is vouw je de lap dubbel en haakt er een rij vasten omheen,zodat het kussen dicht is, ook langs de gevouwen rand haak je een toer vasten. Daarna nog een 2e toer vasten en klaar is het kussen.
Ik zal hier nog even schrijven hoe ik de lappen aan elkaar zet,zodat je ze snel tot repen kunt verwerken.
Je naait de zelfkanten aan elkaar met de naaiende zigzagsteek. De zijkant van de laatste lap zet je ook nog weer aan de zijkant van de eerste lap,maar dan met een verschil van plm 4 ,5 cm, dus de breedte van je strook.Daar geef je je eerste knipje in de stof en dan begin je te scheuren, dan geef je bij elke naad even een knipje en dan scheur je verder tot alles op is.Ik zal bij de volgende foto's maken  zodat het iets duidelijker is.
De niet scheurbare stof zet je op dezelfde manier aan elkaar,maar dan begin je te knippen aan het begin en dan gewoon doorknippen of snijden totdat alle stof op is.

van deze 1ste foto is de kleur goed.

deze heb ik zonder flits genomen,dan kon je beter de ribbels zien.


woensdag 29 augustus 2012

Het wordt geen tas,maar....

....een kussenhoes. Ik vind hem te zwaar voor een tas. Ik heb nu een bol op en dat past precies op het kussen. Het breit wel lekker snel zo. Dus voor een kussenhoes heb je 7 meter stof nodig en dat heeft mij op de markt 14 euro gekost.Misschien maak ik er nog wel een bij.
horizontaal

of verticaal, allebei staat leuk.


dinsdag 28 augustus 2012

Van stof naar garen

Maandag op de markt heb ik 7 meter van die dunne doorzichtige stof gekocht,weet niet hoe dat heet. Die heb ik met de zelfkanten op elkaar genaaid met de naaiende zigzag, daarna heb ik er repen van gescheurd,moest wel telkens even een inknipje geven bij de naad,maar dat was niet zo veel werk. Ik had toen repen van 9,5 meter en die heb ik weer aan elkaar genaaid en nu heb ik 2 bollen van 1000 meter.
Wat het worden moet? Ik denk een tas,hahahaha hadden jullie zeker al wel gedacht.
Vanmiddag naar de winkel geweest en ik had een paar stroken meegenomen om te proberen welke naald geschikt zou zijn. nr. 10 leek wel aardig,dus die heb ik meegenomen. Op zolder had ik nog een paar handvaten en die ga ik denk ik er voor gebruiken, we zien nog wel, eerst maar eens beginnen.



maandag 27 augustus 2012

Schoudertas

nog een tas, die ik nog niet heb laten zien,maar die is al bij een andere eigenaar terecht gekomen.Het is een schoudertas waar heel veel in kan.Hij is gemaakt van Kitch Kitchen mexicaans tafelzeil



zondag 26 augustus 2012

Meisjes schooltas

ja we blijven doorgaan, deze heb ik ook in de vakantie gemaakt en die bewaar ik voor de verjaardag van de dametjes, ze staan er al wel mee op de foto,maar weten nog niet dat ze hem krijgen..Morgen moet ik nog even naar de markt om de ringen en de haken erbij te kopen. Ook deze zijn gemaakt van kitch kitchen mexicaans tafelzeil

voorkant
achterkant
detail klep


Marit
voorkant
achterkant
detail klep
stof binnenkant, van de rechtertas heb ik de klep er weer afgehaald,zodat daar ook de bloemen aan de voorkant zitten.
en hier nog de onderkant.







Kraamcadeautjes

afgelopen week heb ik een meter badstof gekocht van 150 cm breed en ik had nog rode oud hollandse stof en daar heb ik twee slabbers van gemaakt en een hele grote omslagdoek . Het borduurtje op de punt van de omslagdoek komt uit een stitch at home.



.

zaterdag 25 augustus 2012

Jongens rugtas voor school

De rugtas is klaar, ik had er nog niet eerder een gemaakt en heb deze ook zonder patroon gemaakt.
Hij is door Jesse ook goedgekeurd om mee te nemen naar school.

voorkant
zelfgeborduurde applicatie
achterkant
links rugtas van Jesse en rechts schoudertas van Cas
en van de restjes heb ik nog een kleintje gemaakt voor Tim die straks naar de peuterspeelzaal gaat.






donderdag 23 augustus 2012

Zonnehoedje

Gisteren heb ik dit leuke zonnehoedje gemaakt, is wel een beetje laat,maar dan wordt het volgend jaar wel gebruikt.
Ik heb eerst de lieveheersbeestjes erop geborduurd,zowel bovenop als aan de zijkanten, toen het geheel in elkaar genaaid,daarna eenzelfde binnengedeelte genaaid en toen in elkaar gezet. Enkele zeilringen erin voor de ontluchting en klaar was het.

Imke poseert graag voor een foto, het shirtje wat ze aan heeft heb ik geborduurd
en ondeugend kijken kan ze ook
hoedje nr. 2 is ook klaar 
het is voor een man en die geef ik weg voor een verjaardag.





woensdag 22 augustus 2012

winnaar labels

Er zijn 8 reakties op de labels, dus ik doe cijfer 1 t/m 8 in een bakje en doe die in een hoed .Nu laat ik Gerrit er een papiertje uit pakken en ga dat filmen en dan probeer ik hier het filmpje te plaatsen. volgens mij is het gelukt, nu moet ik kijken wie er als 2e een reaktie heeft geplaatst.

zondag 19 augustus 2012

weggevertje

Vandaag vanwege de hitte een weggevertje.
Ik heb eigen labeltjes, dus deze gebruik ik niet meer en misschien kan ik er iemand blij mee maken.
Ondanks de hitte heb ik wel achter mijn machine gezeten , de waaier aan ,de roldeur van de garage open en dan kan ik het wel  een beetjevolhouden. Foto's volgen komende week wel als het wat koeler is geworden.

woensdag 15 augustus 2012

Tas nr. 3 mexicaans tafelzeil

Hier dan de foto van de grote tas hij heeft twee verschillende kanten
de ene kant
detail  
de andere kant
detail van de andere kant
binnenkant tas er zitten korte hengsels aan met een koord erdoor voor de stevigheid.
Inmddels heb ik er aan de zijkanten zeilringen ingeslagen met een dik koord erdoor,dan kan hij dichtgeknoopt worden als hij vol is. Hij is gemaakt van Kitch Kitchen mexicaans tafelzeil






tas nr. 2 mexicaans tafelzeil

hierboven de tas als klein model
leuk detail de ringen aan de zijkant met een touw erdoor.


hieronder het grote model, de ringen zitten er hier nog niet in.


binnenkant tas met dubbel zakje. Materiaal Kitch kitchen mexicaans tafelzeil.







Grote tas nr. 1 van mexicaans tafelzeil

Heerlijk in de vakantie gewerkt aan de leuke tassen.
hieronder de foto's van tas nr. 1.
Deze tas is te koop.


voorkant luiertas of strandtas,lekker veel ruimte

achterkant



zijkant
andere zijkant met een zakje met klitteband voor de autosleutels
mooi hengsel,wat helemaal rond de tas loopt aan beide kanten. De binnenkant heb ik met een mooi rozenstofje bekleed. De buitenkant is van Kitch kitchen mexicaans tafelzeil






zondag 12 augustus 2012

kindertasje van mexicaans tafelzeil

5e berichtje van vandaag. Deze week heb ik nog meer tassen gemaakt, helemaal af zijn ze nog niet,maar ik zal al vast wat laten zien. Het kindertasje is wel helemaal af.
voorkant(of achterkant) met een leuk labeltje

achterkant(of voorkant) met een klein zakje er aan voor b.v. de fietssleutel 


zijkant met echt kant er aan.

binnenkant met een mooi rood wit geblokt stofje met bloemetjes.