woensdag 28 januari 2015

Haakles en deken af

Cas wilde niet achterblijven bij zijn zus en wilde ook leren haken.Hij is links, dus het was een beetje lastig voordoen, maar het is gelukt. Ook Carla wilde het haken beter onder de knie krijgen en haakte vrolijk mee. Toevallig kwam Marit ook vanmiddag en die heeft ook een poging gedaan.
opperste concentratie

en dit is het resultaat
 deken nr 1 is af

maandag 26 januari 2015

Jong geleerd.........

Gisteren heb ik Lara leren haken, ze wilde een poppendekentje maken en dat is haar aardig gelukt.
Ze is nu 7 jaar en 2 jaar geleden heeft ze al een quiltje gemaakt, kijk HIER maar eens.
Nu dus haken. Heb ik toch in ieder geval een kleinkind die mijn hobby's ook wil leren. Op het filmpje kun je zien dat ze het echt zelf haakt.



zaterdag 24 januari 2015

Witte Wereld

En dan doe je de gordijnen open en dan zie je een pak sneeuw. Even een mooi plaatje schieten van de deken in de sneeuw.Rechts naast de deken kun je zien dat de vogeltjes er al zijn geweest.

woensdag 21 januari 2015

Koorts

Nee niet echt koorts, maar haakkoorts. ik wilde mee doen met de nieuwe Cal 2015 ,elke week een randje haken.Een week wachten duurt me veel te lang, dus ben ik in het weekend begonnen met de CAL 2014, die wordt voor Jesse.  De eerste toeren wel een paar keer uitgehaald, omdat ik er achter moest komen met welke haaknaalden ik moest werken. Ik haak nu met 3,5 en 4. Wel van elke toer opgeschreven met welke naald ik hem haak, want Kirsten gaat hem haken voor Cas. Het lukt heel goed en ik ben inmiddels al halverwege. Gequilt wordt er ook nog wel hoor, de laatste rijen van de vingerhoedjesquilt moeten er nog aan en ik kan bloemen in elkaar naaien voor de Road 66, maar soms moet je even wat anders doen.
 Een mooi hoopje deken
 deze kleuren gebruik ik er voor
Inmiddels ben ik op de helft. 1.15 x 0.74 cm
En dan merk je dat de opzettoer te strak is en daar heb ik het volgende op gevonden. Ik heb een toer vasten gehaakt door de onderste lusjes van de eerste toer stokjes. Nu rekt mijn "opzettoer" net zo veel als de rest van de deken.
 rechts het blauwe randje is de nieuwe , daarachter zie je de oude opzettoer.
 Resultaat is dat hij nu mooi recht is.
Met deze kleuren ben ik begonnen aan de Cal 2015, maar mezelf kennende denk ik dat elke week een randje mij te lang duurt, maar dat zien jullie dan wel voorbij komen.

zondag 18 januari 2015

Dagje Nunspeet,Lara's quilt

Vrijdag zijn we met 12 dames van onze bee (en 2 heren) naar Stitchers Inn geweest. De dames gaan mee doen aan de nieuwe Bom bij Carmen en daar ga ik best wel trots op, De quilt Lara's Field of Flowers die ik zelf heb ontworpen, wordt nl. als BOM uitgegeven. Het was heel gezellig, Carmen had verschillende setjes stof klaargelegd, zodat iedereen een beetje de combinaties konden bekijken. Wilde je een andere kleur, ook geen bezwaar. Ze zocht het zo bij elkaar. Half februari worden de eerste blokken verstuurd, spannend, want niet iedereen maakt hem in dezelfde kleuren, dus het worden allemaal verschillende quilts. Mocht je ook mee willen doen, neem dan even contact op met Stitchers Inn  .Tussendoor koffie met wat lekkers en toen iedereen geslaagd was hebben we in Nunspeet geluncht, dat was ook heel gezellig.
De stapeltjes liggen klaar
Ook even lekker snuffelen natuurlijk
 Janna zoekt er een uit in blauwtinten en Carmen  zorgt ervoor dat het goed komt. Gelukkig was Carina er om koffie uit te delen en de kassa te bedienen.
Ik moest op de foto bij mijn quilt
De rust is weergekeerd
Nog even nakletsen en

zondag 11 januari 2015

Hexagonnen en nog eens hexagonnen

Hoezo hexagonnen en nog eens hexagonnen. Nou dat zit zo. Jaren geleden heeft Gerrit van al mijn restjes en restjes die hij kreeg van andere quiltende dames 15.000 hexagonnetjes gemaakt van een halve inch. Het maken van de hexagonnetjes vindt hij leuk en de rest mag ik dan doen. Het grootste gedeelte van die kleine hexagonnetjes ligt nog keurig op kleur gesorteerd in bakken op zolder.
Daarna is er een hexagonnenquilt gemaakt voor een van onze kleindochters. Afgelopen zomer heeft Gerrit hexagonnen gemaakt van Staphorster stofjes, de wiebers heb ik inmiddels aan elkaar genaaid, nu de randjes er nog tussen naaien.
Wil je de andere hexagonnenquilts ook zien, klik dan rechts op mijn blog even op Hexagon en de blogjes hierover komen tevoorschijn.
Een tijd terug ben ik samen met mijn vriendin Carla aan de Charleston Rhapsody(,klik rechts op Rhapsody) begonnen en daar zitten 2 randen in met hexagonnen, In totaal 1680 voor beide quilts. Ook die maakt hij,zodat wij zo aan de slag kunnen. Inmiddels zijn die randen klaar en wat nu? Zondag 28 dec.zijn wij naar Lohuis-Tijhuis in Oldenzaal geweest (er is per 1 januari een nieuwe eigenaresse) Theo en Mathilde gaan met pensioen. De naam blijft wel hetzelfde en ook het personeel.We wilden hun even de hand drukken en daar zagen we weer mooie stofjes. Thuisgekomen bedacht wat er van gemaakt kon worden en dat is dus de Road 66 geworden.Weer hexagonnen dus. Het wordt een grote bedquilt, dus er zijn wel behoorlijk wat hexagonnen nodig.Hieronder zie je de stapeltjes hexagonnen die gemaakt moeten worden.
Nu heb ik zo'n fijn machientje, de scan&cut en die snijdt alle papieren hexagonnen voor mij, 
dus dat is super. Ook de stofjes worden daarmee uitgesneden, jaja, wat een verwennerij he?
Gisteren dus 40 bloemen van 18 hexagonnen uitgesneden, zowel uit papier als uit stof en dat zijn er dan weer 760
 Van de ondergrondstof die er tussen komt heb ik 2.10 mtr stof opgesneden( in het apparaat passen stroken van 30 cm breed) en daar konden 371 hexagonnen uit, zo kon ik dus uitrekenen hoeveel stof ik nog nodig had voor de ondergrondstof.Dat hebben we er gisteren bij gekocht en wat ben ik blij dat we ondanks het slechte weer zijn gegaan, want het waren de laatste meters op de rol.pfffff.
Voor de wiebertjes die er tussen komen heb ik inmiddels ook al een heleboel papieren malletjes uit laten snijden
 Hiervoor moest ik de stofjes wel knippen,omdat het bloemetje in het midden moest komen. Die plak ik om de malletjes met de plakstift.
Het is een heel verhaal, maar dat vind ik leuk om het voor mezelf nog eens terug te kunnen lezen.
 hier maak ik de wiebertjes van.

vrijdag 9 januari 2015

Lara's quilt als BOM bij Stitchers Inn

Zoals ik al eerder in een blogberichtje schreef ( dat kun je HIER hier lezen) heeft Stitchers Inn mij gevraagd om een patroon te maken van Lara's Field of Flowers quilt. Die klus is geklaard en nu is er de mogelijkheid om mee te doen aan deze BOM. Wil je er meer over lezen, klik dan even op https://www.facebook.com/StitchersInn, daar kun je er alles over lezen.
                                      

woensdag 7 januari 2015

Naaldenmapjes zijn op hun plek

De naaldenmapjes zijn aangekomen, dus nu mogen jullie ook de voorkant zien. Afgelopen zomer brachten Sieneke en Yvonne dit en nog een ander stofje voor me mee en heb ik er voor ons drieen een speldenkussentje van gemaakt, Toen had ik mijn naaldenmapje (heb ik al wel 10 jaar) bij me en dat vonden ze zo leuk, dus heb ik er nu een voor hun gemaakt.
dit is dus de voorkant
 de binnenkant
 mijn eigen mapje
het speldenkuddentje

dinsdag 6 januari 2015

Post

Oomaaaaaaaa roept Yfke, er is post, een kaartje en ze brengt het mij. Aan de afzender kan ik zien dat het van Frederika komt. Heel nieuwsgierig maken we het open en wat komt er tevoorschijn?
Een hele leuke engel. Super, dankjewel Frederika. Ik zag het patroon vlak voor Kerst op pinterest voorbij komen en heb het gelijk opgeslagen, dus kun je nagaan dat ik het echt heel mooi vind.
Hij mag nog een tijdje beneden hangen, jammer om het gelijk op te ruimen.Waar ik wel nieuwsgierig naar ben is wat er in het hoekje staat van de enveloppe, betekent het kerstkaart gemaakt van stof?Gokje.

zaterdag 3 januari 2015

Naaldenmapjes en patroon

Mijn eerste werkje van 2015 is af. Twee naaldenmapjes.
Ik maak ze als volgt: 2 langwerpige lapjes stof naar keuze en een stukje katoenen vulling.
Snij een stukje vulling zo groot als de lapjes stof. Leg de stof met de goede kanten op elkaar en leg dan de vulling er op. Naai rondom dicht, maar laat een klein stukje open om te keren.
Na het keren aan de goede kant 1/4 cm vanaf de zijkant doorstikken. Evt. het kantje gelijk mee stikken. Dan neem je 2 stukjes even grote katoenen vulling en en die leg je aan de binnenkant van het mapje. Naai er precies in het midden overheen.Evt. een bedeltje er op en klaar is kees.
Ik laat de voorkant nog wel zien, maar daar staan namen op, dus dat kan nog niet.