donderdag 30 augustus 2012

Kussen is af en patroon

7 meter stof gaat er in een kussen van 45 x 45 cm. Ik heb nog een paar rest stroken, die te smal waren om mee te breien uit de prullenbak gehaald, anders had ik niet genoeg om er het laatste stukje omheen te haken. Hij staat mooi in de bank en ik maak er nog een bij. Voor degenen die het ook leuk vinden, je hebt dus 7 meter voile achtige stof nodig,(op de markt € 2,==) wel even vragen of het scheurbaar is, want er is ook van die dunne stof die je alleen maar kunt knippen of snijden met een rolmes.In de niet scheurbare stof zit meer rek en daar moet je dan wel 40 steken voor opzetten.Verder heb je nodig 2 breinaalden nr. 10 een haaknaald nr. 10. je zet 30 steken op de naald en breien maar. Als het lang genoeg is vouw je de lap dubbel en haakt er een rij vasten omheen,zodat het kussen dicht is, ook langs de gevouwen rand haak je een toer vasten. Daarna nog een 2e toer vasten en klaar is het kussen.
Ik zal hier nog even schrijven hoe ik de lappen aan elkaar zet,zodat je ze snel tot repen kunt verwerken.
Je naait de zelfkanten aan elkaar met de naaiende zigzagsteek. De zijkant van de laatste lap zet je ook nog weer aan de zijkant van de eerste lap,maar dan met een verschil van plm 4 ,5 cm, dus de breedte van je strook.Daar geef je je eerste knipje in de stof en dan begin je te scheuren, dan geef je bij elke naad even een knipje en dan scheur je verder tot alles op is.Ik zal bij de volgende foto's maken  zodat het iets duidelijker is.
De niet scheurbare stof zet je op dezelfde manier aan elkaar,maar dan begin je te knippen aan het begin en dan gewoon doorknippen of snijden totdat alle stof op is.

van deze 1ste foto is de kleur goed.

deze heb ik zonder flits genomen,dan kon je beter de ribbels zien.


8 opmerkingen:

 1. Wat gaaf, Hermie. Vroeger maakten wij zo vloerkleden en ik weet nog dat er mensen plastic zakken spaarden voor de mooiste haakcreaties. Enig. Je banner van je tassen is ook erg mooi. Weer een compleet nieuwe uitstraling zo.
  Fijne dag en groeten, Wieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk is het geworden. Ik herinner me ook de vloerkeden nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig, je bent zo lekker bezig, ben apetrots op mijn vriendinnetje.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Hermie,

  ein sehr schönes Kissen.

  Liebe Grüße
  Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jé, het kussen is al klaar ! Erg leuk geworden zo.
  Het voelt wel zwaar aan denk ik.

  Ik kan me die vloerkleden ook herinneren, gemaakt van repen katoen. Ik heb uit Canada een apparaatje meegenomen om ze te maken, lijkt op punniken. Met een haaknaald dus. Je maakte dan een soort vlechten en die werden aan elkaar genaaid, rond , vierkant of rechthoekig.

  Groetjes van Jacqueline.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hij is echt erg leuk geworden.
  Groetjes, Mascha

  BeantwoordenVerwijderen