maandag 18 augustus 2014

Nieuw projekt voor Kyra

Zoals gisteren beloofd, nu een blogje over mijn nieuwe project, wat inmiddels al aardig vordert hoor.
Ik had 2 scrapbags met repen Moda stof in felle kleurtjes. Kyra vond ze erg mooi, dus de keuze was snel gemaakt. We hebben samen gegoogled op jelly roll quilts en uiteindelijk bleven er 4 overen daar heeft ze er een uitgekozen  en dat was deze, maar dan zonder de rand. Toen de blokken klaar waren vond ik hem te klein, dus heb ik er een brede rand om genaaid.
Dat was een beetje saai, dus heb ik harten op de rand geappliqueerd.
Daarna hebben Kyra en ik op Picasa een quiltje gevonden met lieveheersbeestjes, maar die hadden geen stippen, dus toen een lieveheersbeestje op internet gezocht
dit is nog van papier, ik heb er een patroontje van geknipt
en deze is van stof en volgens Kyra moest hij 7 stippen hebben anders was het geen lieveheersbeestje.
 ondertussen van een lapje van 50 x 50 cm meters biaisband knippen(eerst diagonaal doorgesneden en toen de niet rekbare kanten aan elkaar genaaid, daarna de zijnaden ongelijk dichtgenaaid en knippen maar.)
en dat heb ik dus hiervoor gebruikt. Er komen nog 2 lieveheersbeestjes bij en nog enkele bloemen en dan is de top af. De top is machinaal genaaid.Ik zoek 4 lapjes stof van 15 x 15 cm voor de bloemen van dezelfde soort stof als hierboven de groene, geen groen,roze en rood. Ik wil daar graag andere stof voor terugsturen,maar ik heb zelf geen felle lapjes. Wordt vervolgd.

4 opmerkingen:

 1. Heel erg mooi!
  En wat zal Kyra er blij mee zijn :-)
  Moest eerst een beetje wennen aan het "harde" van de lieveheersbeestjes, maar nu er meer op staan én het groene erop zit, vind ik het erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gezellige quilt voor Kyra.
  En Lara,s quilt is ook mooi geworden. Je hebt nog wat kleindochters dus voorlopig kan je vooruit, haha.
  Groetjes, Jacqueline.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het een erg leuke vrolijke quilt geworden.

  BeantwoordenVerwijderen