zaterdag 17 maart 2012

sucadelapjes in de oven

Aangezien ik momenteel weinig quiltnieuws heb, plaats ik nog weer een recept.
Normaal gesproken bakte ik de sucadelapjes altijd in de pan,maar dan durfde ik er niet echt bij weg te gaan,want dan moest er af en toe water bij.
Nu bak ik ze in een ovenschaal en ze zijn zo lekker en het is zo gemakkelijk, dat ik ze niet weer in de pan ga bakken.

Je hebt nodig:
een ovenschaal met deksel
4 sucadelapjes (meer of minder kan ook natuurlijk)
uien/boter/kruiden naar smaak
evt. een scheutje rode wijn of een eetlepel azijn.
Ik knijp een beetje vloeibare boter in de schaal en snij de uien in grove stukken en leg die daar boven op,
dan leg ik de sucadelapjes er boven op, ik braad ze niet eerst aan. Ze worden vanzelf wel bruin.
De oven staat inmiddels op 120 graden  voor te verwarmen.
Dan schuif ik de schaal er in het midden in en zet hem op een rooster.
De oven schakel ik terug naar 100 graden.
Onder in de oven zet ik een grote schaal met water, dat had ik eens gelezen op internet.
Intussen ben ik dus gewoon mijn boodschappen gaan doen en heb alles gewoon laten staan.
Na 2 uur heb ik er een keer ingekeken en het zag er goed uit. Ik heb de lapjes omgedraaid (dit hoeft echter niet)en nog 2 uur laten staan. Daarna heb ik de lapjes er uit gehaald en een zakje juspoeder heel iets aangemaakt en toen er bij gedaan. Even roeren en toen de lapjes er weer in. Als de jus weer warm is ,is het klaar.
Ik heb gisteren vergeten een foto te maken, maar de lapjes voor vandaag zitten er nog in en die heb ik even op de foto gezet, zoals je ziet zijn de lapjes prachtig bruin geworden.


                                                             EET SMAKELIJK

















14 opmerkingen:

  1. O die zit mij lekker te maken!! dit doet me denken aan de stooflapjes van mijn oma, die stonden de hele dag op het olie stelletje te pruttelen en lekker dat ze waren
    Liefs Joke en een fijn weekeinden

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er heerlijk uit Hermie

    Ik doe het draadjesvlees ook nog op het oliestelletje waar ik lampeolie in heb dan heb je niet de vieze lucht van petroleum nu staat het soepvlees erop voor de verse groentesoep

    Maar lapjes in de oven is ook een idee...ga ik ook eens proberen

    Fijn weekend .!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. het soepvlees kun je ook zo laten trekken in de oven

      Verwijderen
  3. Dat ziet er heerlijk uit.
    Ik ga het binnenkort ook maken.
    Goed weekend. Thea R.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat zien ze mooi bruin Hermie. En de deksel moet er op ?
    Echt iets om te proberen.

    Groetjes, Jacqueline.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ja de deksel moet er op ,dan droogt het niet uit.

      Verwijderen
  5. Hermie, dat ziet er best lekker uit, hoor ! Probeer eens dat ook met romtomph of
    tajine. Het is ongeveer hetzelfde, weet je ... Succes ermee !

    Fijn weekend verder en doeiiii !!

    Groetjes van Djesbeeb

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Klinkt goed, ik ben gek op draadjesvlees, Dick trouwens ook, mag wel in de krant ;-))

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Lekker hoor, en lijkt me best gemakkelijk.
    Het proberen waard.
    Ietsje late reactie, maar was gister niet bij de PC.
    Groetnis Annie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Hermie,
    ik heb mijn best gedaan, ga maar kijken.
    Je tip voor sucade lappen ga ik uitproberen, heel handig!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh, dit is heerlijk, ga ik dus ook maar uitproberen. Fijne zondag

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik zag je recept, wil ik proberen.
    een vraagje gaat er geen vocht verder in, alleen wat boter en azijn is dit niet weinig, gaat het niet drook komen?
    alvast bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik zag je recept, wil ik proberen.
    een vraagje gaat er geen vocht verder in, alleen wat boter en azijn is dit niet weinig, gaat het niet drook komen?
    alvast bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen