woensdag 12 februari 2014

King George blok 5 en hapjes stof

Het vijfde blok van de King George is ook gereed (geweest). Het zit nl. zo, ik was vanmorgen met het zesde blok  aan het knippen en toen kwam ik van een kleur iets te kort, ik had nl. op een malletje staan dat ik 6 stukjes er van moest knippen,maar dat moesten er 8 zijn, dus heb ik er weer een stukje uit het vijfde blok gehaald en dat gebruikt voor mijn zesde blok.

Hierboven staat "hapjes stof", misschien wel leuk om te zien wat ik daarmee bedoel:
Als ik rondjes appliqueer, dan knip ik hapjes uit de zijkant van de stof, zodat je een gekartelde rand krijgt. Waarom? Nou dat vind ik handig, want dan valt de stof bij het omrijgen zo mooi naar binnen en krijg je niet zo'n dikke laag.
 hier liggen de rondjes op elkaar en zie je wat ik bedoel.
 en hier zie je de achterkant nadat ik ze heb omgeregen.
en hieronder zie je een gedeelte van het vijfde blok, het bovenste stukje moet er op nieuw ingezet worden, want het lapje wat daar in zat heb ik er dus weer uitgehaald .
vanavond of morgen laat ik weer meer zien, ik zal dan ook de zwarte lijntjes eerst weg stomen.

5 opmerkingen:

 1. Ik vind ze toch zo mooi, die blokken en je hebt het goed opgelost.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je gaat als een speer, handig die hapjes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weer zon goede tip! En heb je er nou iets van strijkvlieseline inzitten, je maakt ons wel stik jaloers zo bijna een halve george in een paar weken! Gekheid prachtig weer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee Carina, geen vlieseline er in, ik teken het rondje op de goede kant en dan vouw ik het om. Hihihi, het is de 5 de dag dat ik er mee bezig ben, wel fijn dat ik niet meer hoeft te werken.

   Verwijderen
 4. Mooi geworden en wat apart
  Fijne dag groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen