vrijdag 14 februari 2014

Valentijnsdag, aan de slag met blok 7 met ook weer tips

Vandaag ga ik bezig met mijn zevende blok . De mallen komen weer tevoorschijn uit het lamineerapparaat

 zo lekker handig, deze apparaten zijn elk jaar weer in de aanbieding bij de Aldi voor plm € 15,== en de lamineervellen koop ik tussendoor bij de Action.
hier zijn de malletjes weer geknipt en zie je daar een lapje liggen met hartjes? Daarvan wil ik een stukje in dit blok vanwege Valentijnsdag.
 Bij dit blok worden 3 rondjes op elkaar geappliqueerd en ik wil dat graag precies in het midden hebben, dus heb ik een prikpen opgezocht en daar precies in het midden van de ronde malletjes een gaatje geprikt.( zonder stof eronder natuurlijk (LOL) met de verdwijnstift zet ik dan een puntje op de stof.
nu leg ik het rondje wat erop geappliqueerd moet worden er boven op, steek de prikpen voorzichtig door het malletje en zoek dan het middelpunt(stipje) van het onderliggende rondje op. Daarna teken ik rondom het malletje en voila, je hebt het rondje precies midden op je onderliggende stofje.
bij het volgende rondje doe ik het precies zo en dat werkt prima.
 de stofjes zijn uitgeknipt en liggen klaar om verwerkt te worden. Ook het kruisje wordt aan de goede kant getekend en omgezoomd om te kunnen appliqueren
 het kruisje wordt ook op de stof getekend waar het op komt en daarna geappliqueerd, zodat het op de goede plek komt te zitten.
en dan ziet het er zo uit .


7 opmerkingen:

 1. Prachtige blokken maar ook hele mooie tips.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waarom lijkt het bij jou toch allemaal zo makkelijk. Ik ga het krantje van de aldi, lidl etc in de gaten houden vind het een top tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor de tips !
  Fijn weekend....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een idee zeg. Ik heb ook zo apparaat thuis en nooit gedacht om daar mallen van te maken. Handige tip, dank je.
  Je hebt weer 2 mooie blokken gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga voor het volgende project lamineren. Dat is zeker!

  BeantwoordenVerwijderen