vrijdag 13 januari 2012

Kerstbal of Paasei ?

Vandaag iets heel anders, bij Wieke (klik) op haar blog zag ik gebreide kerstballen en vaak kan ik wat mijn oog ziet wel maken, dus ik dacht dat moet ik toch ook kunnen,  mijn rondbreinaald gepakt en aan de slag. Het ging vrij snel met de rondbreinaald en de bal is dus af.Bij twee kleuren breien leg ik de ene bol links en de andere bol rechts en dan brei ik kleur 2 op de duitse manier,de naald om de draad halen en de hoofdkleur gewoon met een omslag.Je hebt dan geen draden in de war. Ik heb hem gevuld met een soort fiberfill en toen een foto gemaakt.Ben ik toch mooi vroeg met de kerstballen he?(LOL)

Toen dacht ik och van mij mag het ook een paasei zijn, dus heb ik hem even tussen mijn handen gerold en toen was het een paasei. Hij is wel een beetje groot van formaat, maar het was ook een oefen projekt, maar dat er meer gaan volgen weet ik nu al wel zeker.
ik heb er nog even een bijgebreid ,deze is al een maatje kleiner,maar dan licht met donker ingebreid. Ik zelf vind de donkere mooier, dus mijn kerstballen die ik ga breien worden denk ik rood met wit ingebreid.
inmiddels ook mijn paasei gebreid, dit was een proefje op de rondbreinaald,maar hij is goed gelukt.
hier maas ik wel wat op, de volgende ga ik wel in breien.


13 opmerkingen:

 1. Hahahahh zal dat de volgende rage zijn, ipv kerstballen paaseieren.
  succes
  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We gaasn nu dan maafr aan de paaseieren, maar eerst jou sokken proberen en niet te vergeten mijn huisjes en mijn boerinnetje.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ENIG Hermie, maar hij is wel mooi geworden en je bent er bijtijds bij. Groetjes van Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ha ha ziet er leuk uit, lekker warme wollen eieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou wat leuk Hermie. Top dat je er ook een paasbal van kunt maken. De kleuren doen het trouwens heel goed voor paasballen. Wel knap hoor dat je dit, door alleen al te kijken, "zomaar" "even" maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke bal! En tegen de kerst rol je nog een keer door je handen, en dan is-ie weer rond.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is net of ik mee geweest ben naar Zwolle zo duidelijk geef je weer wat er daar allemaal was, wat hebben jullie genoten. Volgende week woensdag gaan we met naaien naar stoffen spektakel ook in Zwolle in de veehallen, mijn laatste uite voor even. Hermie ik bewonder je vlugheid in alles , tot ziens donderdag Berthy

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik brei al een paar maanden paaseieren, ik heb het patroon van de kerstbal aangepast door aan de bovenkant ipv 2 toeren 3 toeren te breien, nu zag ik dat arne en Carlos zelfs 4 toeren breien. Maar wel leuk om het boek te hebben voor de inbreipatroontjes. groetjes Will

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Will, ik heb nog maar slechts een paasei gebreid, enkel de witte als proef en daar heb ik inderdaad ook 3 toeren gebreid aan de bovenkant. 4 toeren lijkt me wel erg veel.

   Verwijderen
 9. Wat een mooie kerstballen. Leuk om die te breien.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hoi Hermie,
  waar kan ik dat patroon voor het kerstbal breien op een rondbreinaald vinden?
  Alvast bedankt!
  Met vriendelijke groet, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. stuur mij een mail en ik mail het je door.

   Verwijderen