zaterdag 14 januari 2012

babylock sashiko en speelkleed

Vanmorgen kreeg ik een mailtje van iemand die vroeg hoe het met de sashiko machine ging. hij quilt mooi, je kunt niet zien dat het niet met de hand gequilt is.
Dat bracht me op het idee, om hier het verschil te laten zien. Klik even op de foto's voor vergroting.
Ik heb een panel met een zonnebloem doorgequilt, ik zal hieronder een close up laten zien. Het handige is dat je je werk kunt rondraaien tijdens het naaien,je kunt dus een perfekt rondje naaien. Meanderen kun je er niet mee,want je kunt de quilt niet van voor naar achter bewegen.Beetje moeilijk uitleggen,maar  er is wel een filmpje van. kijk dan even babylock sashiko


Daarna heb ik van een quilt die ik voor onze oudste zoon had gemaakt helemaal het quiltwerk uitgehaald, ik had hem doorgequilt met onzichtbaar garen. Het uithalen was een hele klus,maar wel de moeite waard.
Hieronder een paar foto's van hoe het was en hoe het nu is geworden.

zo was het

zo is het nu

hier kun je de steekjes nog iets beter zien,

en nu is hij voor ons kleinkind Tim, het zoontje van onze oudste. Bij deze quilt had ik heel veel last van draadbreuk en de naald bleef telkens steken in de stof, maar hij is wel mooi geworden.

Hieronder heb ik er nog een , een speelkleed van 1.50 x 1.50 en dat ging ook zo mooi, ook de rondingen kun je perfekt naaien,want er zit een knopje op met cijfers en als je hem op het laagste cijfer zet,dan quilt hij de rechte banen mooier omdat de stof dan strakker er onder ligt en als je hem op 3 zet kun je rondjes quilten,omdat je dan de stof gemakkelijk kunt draaien.
hierboven kun je aan de bloem zien dat je er prima rondingen mee kunt maken

ook zo'n beer is heel goed te doen

en zo is het geworden. In deze quilt zitten geen naden en dan gaat het beter. Nog wel veel draadbreuk.Mijn conclusie is dus dat de machine het mooist werkt op een panel,maar dat is niet de bedoeling, hij moet ook gewone quilts aan kunnen.

9 opmerkingen:

 1. Dat ziet er heel mooi en regelmatig uit.
  Fijn zo'n machine.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een topmachine en ik ben ook zo blij voor jou dat je hem hebt.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja Ines, jij weet waarom ik hem heb gekregen.Ik ben er ook erg blij mee.

   Verwijderen
 3. Oh ben jij die gelukkige met zo'n sashico machine! Het ziet er prachtig uit! En werkt het ook fijn met een grote 2 persoonsquilt, of is het meer voor kleine quilts?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja een grote quilt past er ook onder,als je maar niet wilt meanderen,want dat kun je er niet mee.

   Verwijderen
 4. O wat een schitterend quilts, zit te genieten
  en wat leuk zo die beren
  Fijne zondag en je zit zeker achter de machine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nee Joke, ik zit er niet achter,ik moet eerst weer tops af hebben. Ik ben nu nog aan het sokken breien, nog 3 sokken en dan ga ik volgend winter weer verder.

   Verwijderen
 5. Wat een uitkomst, die Sashiko machine. Prachtig quiltwerk .
  Is het iets dikker garen of lijkt dat zo ?

  Groetjes van Jacqueline.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Jacqueline, het is geen dik garen,maar het lijkt veel dikker omdat het andere van dat dunne doorzichtige garen is.

   Verwijderen