zondag 20 januari 2013

Hachee uit de oven

Vandaag heb ik weer heerlijke hachee gemaakt. Zonder een gram boter te gebruiken en het was weer superlekker.  Ik serveer er rode kool bij met rijst. Op zondag neem ik kant en klaar, want dan wil ik niet veel werk hebben met het koken.

Wat heb je nodig:
1 zakje stoofmix voor hachee
400 of 500 gram hacheevlees
2 uien
1 zakje kant en klare rode kool
1 zakje kant en klare rijst.
4 dl. water.



snij de uien aan stukjes

doe het vlees in een ovenschaal of ovenvaste pan
strooi daar boven op de inhoud van het zakje hacheemix
en daarna de uien

giet er 4 dl. water bij.

doe de deksel op de schaal of de pan

dan de oven in op 180 graden plm. half uur en 
daarna nog 2 uur op 125 graden
daarna ziet het er zo uit
het zakje rijst gaat 2 minuten in de magnetron en de rode kool warm je even goed op en binnen een kwartier zit je aan tafel.






15 opmerkingen:

  1. MMmmmm, ziet er erg lekker uit, en vooral: het kost weinig inspanning [ook wel eens prettig!].

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. inderdaad,daarom maak ik het vaak op zondag en met dit gure weer smaakt het helemaal heerlijk

      Verwijderen
  2. Op zijn hollands ,eet smakelijk, maar het zal wel al op zijn,anders is het nu koud!!!
    ziet er lekker uit Hermie,
    Fijne avond nog Tineke
    bollies53.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mmmmm, dat ziet er lekker uit.
    Groetjes Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het ziet er wel lekker uit, maaaaaaaar is het ook wel zo lekker als de ouderwetse????
    Geniet ze/ Groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. volgens Gerrit wel en ik vind het wel fijn, je brengt me op een idee, ik zal mijn ouderwetse hachee er ook eens op zetten.

      Verwijderen
  5. Heerlijk eten, vooral met dit winter weer
    Groetnis Annie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ooooooooooooh wat lekker, jammer genoeg lust Dick dat niet en voor mezelf maak ik het eigenlijk nooit.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dit is ook nog voor jezelf te maken, je kunt evt de helft invriezen of twee dagen later weer gebruiken.

      Verwijderen
  7. O dat lijkt me heel lekker, ga ik eens proberen van de week.....................liefs.Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  8. mmmm lijkt me lekker, bedankt voor het recept.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat ziet er lekker uit. Ga ik ook eens naast de traditionele proberen. Kijken wat ze er hier van vinden.
    GR Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Kan het bijna ruiken! Ziet er verrukkelijk uit en makkelijk te maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dat ziet er echt heerlijk uit ....ik ga je recept even bewaren en ook een keer maken !
    Bedankt dat je het gedeeld hebt !

    BeantwoordenVerwijderen