maandag 4 maart 2013

Hoe gek kun je zijn

Nou als het om quilten gaat heel gek natuurlijk. In november 2011 ben ik begonnen met de lone star quilt. leuk om te maken.  als je HIER KLIKT , kun je zien dat ik al een heel eind op weg was, ik heb me echter verkeken op de maat van de ster, die werd plm. 140 breed, dus dan was het bed al bijna bedekt en dat was niet mijn bedoeling, deze week heb ik hem tevoorschijn gehaald en heb ik de ster ingekort. het middenstuk heb ik laten zitten en vanaf de donkerblauwe wieber heb ik de boel losgetornd. Daarna 6 rijen erafgehaald . Omdat ik de buitenste punt van de ster hetzelfde had dan de binnenste, kon ik ze aan elkaar naaien en toen was mijn middenstuk klaar. De overgebleven wiebers heb ik losgetornd en voorzichtig plat gestreken en wat was ik blij dat ze gestempeld waren, de lijntjes zijn nog zo mooi duidelijk, dus ik hoef ze niet opnieuw af te tekenen.
De doosjes zitten dus weer vol.

Inmiddels heb ik er weer twee ster punten aangezet en nu wordt de ster plm 1 meter breed. Nu ben ik dus wel tevreden en kan er mee verder .
ik zal jullie het resultaat laten zien
zoals hierboven wordt het nu
zoals hieronder was het, er zitten nu 6 rijen minder in een sterpunt. De hoek ligt nog netjes in de tas, ik weet nog niet hoe het verder gaat, dat wordt nog een ver


11 opmerkingen:

 1. O, wat een werk ! Maar als je er niet tevreden over bent, blijf je het zien. Sterkte met het vervolg en gezien jouw tempo zien vast snel een update. Fijne dag en groetjes, Thea R.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel werk ja, maar je wilt het wel naar de zin hebben, en ja dan maar gek hé
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. PRACHTIG! Dat hem je slim opgelost. Een ster van 150 cm is ook wel errug groot hoor. Die punt vind ik ook helemaal geweldig. Echt mooi in dat blauw!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tjeetje wat een werk en wat zonde {tja dat vind ik} want een blauwe quilt kan mij niet groot genoeg zijn. Natuurlijk kan een quilt te groot zijn,maar ons bed is 160 breed dus hij had er perfect opgepast. Wat is deze mooi aan het worden, ben helemaal verliefd. We hadden wel kunnen ruilen zelf heb ik ook een blauwe lone star van maar één meter breed ongeveer. Alle punten klaar maar nog steeds geen goede achtergrondstof gevonden. Petje af voor al het werk wat je doet. Hou je nu graag in de gaten met hoe mooi deze gaat worden als je het niet erg vind.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel veel werk. Maar als het niet naar je zin is gooi je het toch in een hoek. En dan gaat het hele werk verloren. Veel succes met de rest.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat word het weer mooi en soms is uithalen een goede optie om er weer tevreden mee om te kunnen gaan
  Veel succes met het vervolg !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hui... dat word mooi !
  Fijn weekend Sis

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hij word schitterend, en je kan beter dit doen, dan dat je hem nooit afmaakt
  Fijn weekeinden groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hij wordt wel heel mooi, maar wat een werk. Nou ja altijd beter dan weg gestopt in de kast te laten liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wow wat een klus, maar het wordt wel heel gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De ster wás prachtig maar wordt het vast en zeker weer!
  Wat een moed om hem uit elkaar te halen! Maar als het je niet aanstaat, blijft het je dwars zitten dus . . . .
  Succes ermee.
  Groetjes, Ellie.

  BeantwoordenVerwijderen