maandag 21 oktober 2013

hexagon stof en handige tip broderie perse

Een prachtige lap met voorbedrukte hexagonnen met een stof voor de achterkant ligt klaar om te worden doorgequilt, lekker simpel op de lijntjes doorquilten, tenminste dat was de bedoeling, maar na het bestuderen van de Rotherfields Grey quilt die ik wil gaan maken uit het boek van Di Ford heb ik me toch maar bedacht. voor die quilt heb ik nl. heel veel hexagonnetjes nodig in allerlei verschillende kleuren , dus ik ga de lap mooi bewaren voor die quilt, want de kleuren passen precies bij het pakket wat ik ervoor heb liggen en uit 2 van deze hexagonprints kan ik een grote en een kleine hexagonbloem maken.
kijk het past er precies bij

Ook kwam ik in het boek een hele handige tip tegen, nl. als je een van de methodes broderie perse (needleturn applique, of buttonhole stich applique) wilt maken en je wilt voorkomen dat je je stof verknipt, maak dan een kleuren copie van de stof en ga daar mee aan het knippen en leggen. Dat ga ik onthouden, want bij deze quilt moet ik dat ook in het middenstuk. Ik las dat Di Ford alle quilts met de needleturn methode heeft geappliqueerd,jeetje wat een werk, heel knap gedaan, maar ik denk dat ik voor de buttonhole Stitch, oftewel de knoopsgaten steek ga en dan het liefst met onzichtbaar garen op de machine. Ik strijk echter niet het hele patroontje wat ik uitgeknipt heb met dubbelzijdige vliesofix op de stof, want met de quilts die ik eerder heb gemaakt zie ik later dan hier en daar een bubbeltje verschijnen, dus nu plak ik alleen de randjes, zodat het middenstuk van het uitgeknipte motief vrij blijft en dan knip ik na het appliqueren de achterkant weg. Ook las ik in het boek dat als je met de needleturn methode werkt het beste een lichte ondergrond lap kunt nemen die  veel lijkt op de lichte kleur uit de lap, zodat je niet heel precies langs de lijntjes van je patroon hoeft te appliqueren,wat best lastig is bij bv een gekerfd bladmotief. Bij de strijkmethode kun je elke gewenste kleur ondergrond gebruiken, omdat je daarbij de motiefjes heel secuur kunt uit knippen. Verder las ik dat alle quilts door een vriendin van haar met een longarm zijn doorgequilt, dat spreekt mij wel aan, ik ga hem dus mooi met de machine doorquilten, hahaha ik zie het al helemaal voor me. Nu leg ik het boek weg, totdat de quilt aan de beurt is(zou ik dat vol houden), het zit nu in mijn hoofd en daar mag het nog even blijven. Ik wens jullie allemaal een fijne dag.6 opmerkingen:

 1. Wat zal die mooi worden, want ik ken jou alleen maar als een hele goeie precisie quiltster, waar ik veel en nog steeds van leer.

  Knuf Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi dat hexagonlapje. Ga je daar bloemetjes uitknippen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dat is wel het plan en ik kan het ook voor de 3de border gebruiken

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, dat wordt vast heel erg mooi!!
  Vind het hexagonnen stofje echt prachtig.....ben alweer verliefd hihihi ;)
  Lieve groetjes en een fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt weer wat moois op stapel staan. Zal best wel heeeel mooi worden met die leuke stofjes. Groetjes van Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Spannend allemaal! Je moet je vast beheersen om iet meteen aan de ang te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen