dinsdag 22 oktober 2013

Appeltaart + eenvoudig recept

Vorige week had ik Cas beloofd dat hij vandaag een appeltaart mocht bakken. Van Patricia kreeg ik een recept waarbij je niet hoeft te kneden. Ik heb het wel wat aangepast naar mijn eigen smaak,maar dat is meestal zo bij mij.
Wat heb je nodig:
3 eieren
150 gram boter (ik gebruik hiervoor roomboter)
150 gram suiker (en evt. 2 zakjes vanillesuiker)
250 gram (halve pak) zelfrijzend bakmeel
vulling:
suiker en kaneel en een lepel custard
1 kg appels (ik gebruik hiervoor goudreignetten)
voor wie het lekker vindt, rozijnen er bij door.
als de appeltaart gaar is:
2 eetlepels abrikozenjam, verwarmen in de magnetron of in een pannetje en dan met een kwast uitstrijken over de appeltaart.

Laat de boter smelten.
Doe de suiker en de eieren bij elkaar in een beslagkom en mix tot het romig is.
Doe de gesmolten boter erdoor, dan het zelfrijzend bakmeel en nog even goed mixen.

Schil de appels en snij ze aan kleine stukjes. Roer de suiker,de kaneel en de custard er door.

Bekleed een vorm met bakpapier en giet een groot gedeelte van het beslag er in, daarna de appels en daaroverheen het laatste gedeelte van het beslag gelijkmatig verdelen.

Nu zet je hem 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden, dan de oven terugdraaien naar 170 graden en nog 1 1/4 uur ballen, bij andere appels kan de baktijd korter zijn, even uit proberen dus.

Als het klaar is, smeer je de verwarmde abrikozenjam over de taart.
Wij vinden hem het lekkerste zo uit de oven, of koud een dag later.
Opa en Cas schillen de appels

Cas mixt de eieren met de suiker
dit is moeilijk met alles er door,dus dat maakt Oma even af
en dan komt het leukste, de gardes aflikken
2/3 van het beslag kan in de vorm
nu de appels er bij
ja ze moeten er allemaal in
nu de rest van het beslag er over en dan kan het in de oven
en zo ziet hij er uit als hij klaar is en het hele huis ruikt lekker.




12 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. wij ook, want hij gaat met de kids mee naar huis

      Verwijderen
  2. Dat ziet er heel lekker uit Cas.
    Ik ben benieuwd hoe die smaakt :).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als hij smaakt zoals hij ruikt, dan komt het helemaal goed.

      Verwijderen
  3. Die is goed gelukt hoor! Zie dat je m'n recept idd een klein beetje hebt aangepast......moet ik eigenlijk even komen proeven hihi ;)
    Leuk om zo de foto's van opa & Cas te zien!
    Ik heb trouwens net (in mijn pauze) stof gekocht in een stoffenwinkel in Hgl, zal ze je nog laten zien binnenkort. Ik had eigenlijk mijn zinnen op 1 bepaald stofje gezet, maar deze was helaas uitverkocht. Toen helemaal op iets anders overgegaan......kerststofje!
    Groetjes en een fijne dag, dat komt natuurlijk helemaal goed met dit geweldige weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb weer even bij gelezen. Wat een leuke dag uit heb je gehad. Mooie dingen gekocht ook. En wat een goede hulp heb jij bij het bakken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat ziet er goed uit. Ook niks deeg uitrollen en zo daar hou ik wel van, ik ga het noteren en uitproberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een gouden momenten, je man met je kleinzoon jou helpen met bakken. Bedankt voor je recept. Groetjes van Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat lijkt me ook een super recept en zeker een heel goed idee om dat met onze kleindochters te doen. Moet ik er alleen één heel goed in de gaten houden want anders wordt er meer gesnoept dan in de vorm belandt!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuke reportage weer .
    En heel handig : de bovenkant niet met reepjes, daar heb ik toch altijd zo,n hekel aan.
    Ik ga hem ook eens maken zo.
    Groetjes van Jacqueline.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Klinkt goed en het ziet er heerlijk uit. En je had ook nog een hele goeie hulp! Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heerlijk Hermie, eet smakelijk, of is dat al gebeurt, ha, ha, ha.
    Groetjes Hennie

    BeantwoordenVerwijderen