zaterdag 19 oktober 2013

Nieuwe quiltwinkel en Rotherfields grey

Wat een leuke dag gisteren. Ik moest weer voor de halfjaarlijkse controle naar de oogarts en dan gaan we altijd met zijn vieren, mijn vriendin en haar man gaan ook mee en we maken er altijd een leuke dag van. Om kwart voor 8 zijn we vertrokken en om kwart over 9 waren we in Heerenveen, we zorgen altijd dat we een half uur te vroeg zijn, dan kunnen we nog even koffie drinken met een overheerlijk broodje er bij.
Een uurtje later is alles klaar en gaan we nadat we nog een lekkere capucino hebben gedronken op pad. Dit keer gaan we naar Nunspeet, daar is een nieuwe quiltwinkel, genaamd Stitchers Inn , dat hoorde ik toen Carina hier was om de sashiko uit te proberen.
Dus wij op weg. In Nunspeet aangekomen stonden er allemaal militairen en wij wilden natuurlijk weten wat er aan de hand was, dus raampje open en vragen. Ze keken ons aan van, nou dat weet je toch wel, nee dus, wij bedoelden het echt serieus. Toen werd ons verteld dat ze werden dus geridderd en dat was een heel spektakel. We mochten er nog langs, want de winkel van Stitchers Inn was net om het hoekje.
Ik had al op de website van Stitchers Inn gekeken, dus kon me een beetje voorstellen hoe het er uit zag, het plaatje was helemaal compleet, een super gezellige winkel met precies de stofjes in mijn smaak.
Allereerst zijn we gaan snuffelen bij de bedeltjes, zo leuk om achter op een quilt te naaien, kijk maar, ik heb ze op een paspopje geprikt.
en dan zie je hieronder hoe leuk het wordt verpakt.
 Daarna hebben Carla en ik heerlijk aan de tafel gezeten boeken bekijken en daar zat een boek bij waar ik een supermooie quilt in zag. De Rotherfields Grey. Ik begin altijd van achter naar voor de bladeren en bijna achterin zag ik een prachtige quilt staan en dacht gelijk ja die ga ik maken(vraag me niet wanneer (LOL) .Het is een heel mooi boek en het is van Di Ford. Ik ben er helemaal blij mee.
Ondertussen waren de heren druk aan het kijken naar leuke stofjes en uiteindelijk is het dit geworden. We hebben beide hetzelfde pakket gekocht en gaan er waarschijnlijk  dezelfde quilt van maken, de bedoeling is een soort sampler zonder sashings. Een soort vriendschapsquilt dus, zo heet ook een boek van  Jennifer Chiaverini. Als we er mee bezig gaan, dan krijgen jullie het wel te zien.
Daarna nog even weer lekker gesnuffeld en heb ik nog 20 wasknijpers gekocht om enkele van mijn kantjes op te rollen en zeg nou zelf, staat dat niet leuk?
toen zag ik magneten en die leken mij wel heel handig om op een tas te naaien, is nog handiger dan klitteband denk ik.
Na een paar uur gezelligheid en lekkere thee en een heel leuk kadootje van de eigenaresse(speldenkussentje op een ring, zie foto van het pakketje hieronder) zijn we verder gegaan heerlijk een stuk rijden over de Veluwe en genieten van de mooie natuur. Daarna in de buitenlucht op een terras gezeten, heerlijk zonnetje er bij en de terras verwarmers waren aan. Tegenover het terras was een Brocante winkeltje en daar heb ik een kleine quiltring gekocht en een potje met een dekseltje, het lijkt net een paddestoel, ik vond het zo'n leukerd.
Daarna richting huis en een bezoekje gebracht aan het Pannenkoekhuis Borne waar ze de lekkerste pannenkoeken hebben , dus mocht je in de buurt zijn probeer het maar eens.
Toen we naar huis gingen lag er bij de uitgang een krans waar kaarsen etc. in stonden en ik zei tegen Carla, mooie krans, zoiets wil ik nog een keer ophangen met allerlei frutsels, want dat zag ik bij Supergoof en Ines eens voorbij komen(ik zou niet weten waar hij kan hangen,maar oke),  dat hadden ze gehoord en hupsakee alles werd eruit gehaald en ik kreeg de krans mee, want ze hadden er nog wel een, hahaha wat een bak, maar wel heel leuk.
Daarna bij Carla thuis nog een heerlijke kop thee gedronken en samen een detective gekeken en natuurlijk de stofjes aaien. Al met al een hele leuke dag en je bent dan al vergeten waarvoor je eigenlijk zo vroeg op pad ging.
Nu willen jullie natuurlijk nog wel weten welke quilt het gaat worden, dat kan.Vanmorgen heb ik mijn voorraad na gekeken en ik vond een pakket Moda stofjes, genaamd  Portobello Market , die volgens mij al minstens 5 jaar liggen te wachten, ik vind ze supergeschikt voor de Rotherfields grey quilt, hieronder de foto van de quilt en van de stofjes die ik er voor ga gebruiken.
                                                             Ik wens jullie allemaal een fijn weekend.

14 opmerkingen:

 1. Een hele gezellige dag hebben jullie gehad, en wat een mooie quilt ga je maken schitterend!! Fijn weekend Tiny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke dag hebben jullie gehad, behalve die pannenkoeken, bah, zou er niet een lusten hihihihihi.
  Prachtig boek, schitterende stofjes en wat gaan jullie daar een mooie quilt van maken.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een super heerlijke en volle dag heb je gehad. En jezelf ook goed verwend. Maar je verdient het, zullen we maar zeggen. Ga lekker van je aankopen genieten en nog een heel fijn weekend. groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een superdag en leuke dingen aangeschaft. Mooie quilt zal dat worden met die leuke stofjes. Fijn weekend en ga maar lekker genieten van al dat moois.
  Groetjes van Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jullie hebben een flinke ronde gemaakt zeg. Mooie stoffen!! Goed weekend gewenst, Thea.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo, dat was een aardig dagje met mooie stofjes en andere aankopen.
  grtjs Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gezellig blog heb je geschreven en je stofjes zijn mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo te lezen een erg leuke dag gehad.ben wat heb je een prachtige stoffen gekocht. Ben erg benieuwd naar de quilt die je gaat maken.

  Groetjes,
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je hebt er gewoon een super dag van gemaakt. Een bezoek aan een arts wat meestal niet zo leuk is heb je omgedraaid naar een hele leuke volle dag! Wat een avonturen. En heerlijk na kunnen genieten vandaag! En stofjes geaaid en vast de quilt al tien keer in je hoofd gemaakt of niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo is het niet moeilijk om naar de oogarts te gaan,..
  ;o)
  Mooie aankopen heb je gedaan,..

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nou ja, die oogarts was wel van ondergeschikt belang he?
  wat een heerlijk verhaal!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuke dag hebben jullie gehad en een mooie buit bovendien.
  Gezellig zo met z,n 4 op pad en was de oogarts tevreden ?
  Ik heb Di Ford gezien in Mei in Veldhoven, prachtige quilts maakt ze.
  En wat een mooie serie lapjes had je nog liggen, haha.

  Groetjes van Jacqueline.

  BeantwoordenVerwijderen