Ik dacht taart met hagelslag? O ja, de mokkataart volgens een heel oud recept. Meer dan 50 jaar geleden heb ik dat recept gekregen van een oude buurvrouw en sindsdien heeft mijn moeder bijna voor elke verjaardag zo'n taart gemaakt en ik later ook. De afgelopen jaren was het niet meer standaard,maar ik heb er vanmorgen weer een gemaakt ,want Cas zijn papa is morgen jarig en dan kunnen ze hem mooi gebruiken.
Het recept is als volgt:
350 gram witte basterdsuiker
350 gram boter
3 eieren
1 kop hele sterke koffie
4 ons lange vingers
hagelslag melk of puur
een schaal melk met daarin een scheut echte rum of een paar druppels rum aroma.
een langwerpige plank met daaroverheen een stuk bakpapier.
Mix de boter met de suiker tot alles goed door elkaar is gemengd.
mix dan stuk voor stuk de eieren erdoor en wacht tot het ei helemaal is opgenomen voordat je het andere ei erbij doet.
Giet daarna tijdens het mixen de koude koffie er voorzichtig bij. Het beslag is nu klaar.
Smeer nu een laagje mokkabeslag op de met bakpapier beklede plank
dan haal je de lange vingers even door de melk en legt er 5 naast elkaar op de plank en 4 achter elkaar.
dan weer een laagje mokkabeslag. De lange vingers niet in de melk laten liggen.
Dan leg je 4 door de melk gehaalde lange vingers naast elkaar en 4 achter elkaar
dan weer een laagje beslag
dan 3 lange vingers
dan weer beslag
dan 2 lange vingers
dan weer beslag
ben je heel zuinig geweest met je mokkabeslag, dan leg je er nog een laagje bij op van 2 en dan 1.
Daarna de zijkanten dichtsmeren met beslag en het geheel bestrooien met hagelslag.
Het lekkerste is om hem een nacht te laten staan, dan trekt het geheel lekker door.
Hieronder zie je het resultaat.
Alleen van het lezen word ik al dik ;-)
BeantwoordenVerwijderenMaar hij lijkt mij zalig!!!
Groetjes
Ines
volgens mij noemden wij dat vroeger "arretjes cake" !
BeantwoordenVerwijderenlekker, maar wel "vullend" ;)
nee het is niet de arretjes cake, dat is een ander recept
VerwijderenMjammie, dat ziet er lekker uit....
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit. Veel plezier!!!!!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes
Wietske
Ik ken het recept en is mijn laatst zelfgemaakte taart:) heerlijk. Ik had ak gezegd dat je kleedje eronder ook niet te versmaden is he. Groetjes
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk en wat een nostalgie. Fijne dagen nog. Groetjes Wilma
BeantwoordenVerwijderenOhhh ... wat lijkt me dat lekker!!! Fijne verjaardag morgen.
BeantwoordenVerwijderenJa, ik ken hem! Mijn oma maakte deze taart vroeger altijd. Heerlijk, ik ga gauw het recept opslaan...
BeantwoordenVerwijderenLijkt me heerlijk! Sommige recepten blijven lekker!
BeantwoordenVerwijderenWil jullie een heel gezond, voorspoedig en creatief 2014 wensen!
Liefs, Ineke
Dat ziet er geweldig lekker uit.
BeantwoordenVerwijderenFijne verjaardag.
Groeten
marga
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
BeantwoordenVerwijderen