zaterdag 20 december 2014

Bankquilt mag nu op de foto

In september ben ik weer voor controle geweest naar de oogarts in Heerenveen. Dat is voor ons niet naast de deur en als we dan toch op pad zijn maken we er een dagje uit van (mijn vriendin en haar man gaan altijd mee) en plakken wij aan die halfjaarlijkse controles altijd een bezoek aan een quiltwinkel vast.. Deze keer was het Quiltkabinet in Earnewald. Een hele gezellige winkel. Daar heb ik stof bij elkaar gezocht voor deze quilt.Ik wist toen nog niet hoe hij ging worden, dus heb van elke kleur een meter meegenomen. Daarna denken en ik heb hetvolgende gedaan. De lichte kleur heb ik helemaal opgesneden in vierkanten, daarna de helft van de roze en de helft van de lichtgroene stof ook opgesneden in vierkanten. Toen telkens een roze en een lichtgroene vierkant op een lichte vierkant gelegd. Daarna driehoeken er van genaaid. Voor degenen die het niet kennen even een uitleg. Leg een donkere en een lichte vierkant met de goede kanten op elkaar.Teken een diagonale lijn op een vierkant en naai een voetjebreed aan beide kanten van deze lijn. Dan doorsnijden op de getekende lijn en dan heb je 2 vierkanten met een lichte en een donkere driehoek. Toen heb ik de vierkanten in veschillende mogelijkheden op mijn designwall geplakt (gemaakt van de grote vezeldoeken van de Action) en dit model vonden Gerrit en ik het mooiste. Ik kon hem niet eerder op mijn blog zetten, want ik heb de quilt gemaakt voor mijn zus die gisteren 45 jaar getrouwd was en ze was er superblij mee.
 ik heb hem machinaal gemaakt en ook machinaal doorgequilt
 Mijn "kleine"neef wilde ook graag op mijn blog, hij heeft de quilt gelijk in gebruik genomen.
ben ik vergeten de achterkant er op te zetten, komt nog een foto van. Daar heb ik een hele mooi bijpassende bijpassende  Moda stof voor gebruikt.

8 opmerkingen:

 1. Wat een mooi kado voor je zus!
  Ziet er mooi uit.
  Groetjes Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige quilt!!! Een supermooi cadeau!

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is die mooi! Wat bijzonder dat halfjaarlijkse bezoek aan Friesland. Gaan de echtgenoten dan ook mee naar quiltwinkels of duiken die gezellig een kroegje in voor een Beerenburger? Het loopt elke keer weer op een teleurstelling uit als mijn echtgenoot mee gaat. Na een half uur vind hij dat hij genoeg zijn best heeft gedaan en ik ben na een half uur snuffelen natuurlijk nog niet klaar. Volgende keer maar gewoon alleen gaan, dan heb ik de tijd aan mijzelf. Mocht ik je niet meer spreken (lees: lezen), heb gezellige kerstdagen en veel goeds voor 2015!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze mannen vinden het leuk en ook al blijven we een halve dag in de winkel, maakt hun niets uit. Super toch? Hihihi Ze drinken geen van beiden Beerenburger.

   Verwijderen
 4. Oh wat en prachtige quilt .dat is en heel mooi kado .wat zal je zus daar blij mee zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk om op zo'n manier naar een controle te gaan! Dan wordt het een gezellig en nuttig uitje.
  De quilt is prachtig geworden, geen wonder dat ze er blij mee was. Fijne kerstdagen en tot volgend jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een heel mooi cadeau voor je zus. Kan me voorstellen dat ze er blij mee is. mooie kleuren en ook een lekker snelle manier van blokken maken. Fijne feestdagen en een creatief 2015 gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen