Je legt de plakjes bladerdeeg op je aanrecht(wel het papiertje eronder laten zitten) Na 5 minuten snij je er reepjes van en dan ziet het er zo uit: (voor groter formaat even op de foto's klikken)
dan neem je bord met geraspte kaas(die had ik niet meer dus heb ik zelf kaas geraspt) en je neem ook een bord met suiker
Als de bladerdeeg 10 minuten heeft gelegen, dan pak je de reepjes en drukt ze aan beide kanten even in de kaas.( Als je dat eerder gaat doen, dan plakt de kaas niet aan de bladerdeeg.) Die leg je dan op een met bakpapier beklede bakplaat en dan schuif je ze 10 tot 12 minuten de oven in op 180 graden(hetelucht)
als die staan te bakken ga je verder met de rest , die haal je aan beide kanten door de suiker en legt ze op de bakplaat en als de andere klaar zijn schuif je deze er weer in. Ik hield nog reepjes over en heb nog een plaat vol gemaakt, half met suiker en half met kaas.
en dan zijn ze gaar en het ruikt hier heerlijk en ze komen dan zo te voorschijn:
hierboven de gesuikerde stengels en hieronder de hartige stengels.
lekker snel te maken en succes verzekerd. Ik wens jullie allemaal een fijne zondag.
Heel leuk, af en toe zo'n kook/bakworkshop!
BeantwoordenVerwijderenDank je
mmmmm, lekker, ga ik uitproberen!!
BeantwoordenVerwijderengroetjes en een fijne zondag, hier in de flepolder is het saai en grijs weer!! Jakkie, dus in huis maar gezellig maken!! De koffie pruttelt hier al!!
groet, Mirjam
Wow, dat ziet er lekker uit, maar dr. Frank ziet dat niet zitten, dus voor mij een heerlijke kaascracker.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes
Ines
zondags ken ik Dr. Frank niet.(LOL)
VerwijderenWat ziet dat er lekker uit Hermie, eens kijken of ik ook nog wat bladerdeeg in de diepvries heb.
BeantwoordenVerwijderenWat handig en lekker makkelijk, dank je voor de uitleg!!!
BeantwoordenVerwijderenIk doe het ook met kaas , en ga het ook een keer proberen met suiker en kaneel!!!
Heb altijd bladerdeeg in de diepvries, doe vaak een lapje in een vormpje met 1/4 appel en suiker met kaneel erover puntjes bij elkaar plakken, iets suiker erover
oven 210 graden na een kwatiertje zijn ze klaar, héééérlijk!!!!
Heerlijk, Hermie. Met kaas maak ik wel eens, maar met suiker? Daar zullen mijn kinderen helemaal weg van zijn. Nog gefeliciteerd, Hermie, met het 50 jarig jubileum met je man. Zoiets kan hij ook niet volghouden, zonder een vrouw die achter hem staat en er voor zorgt dat hij dit zonder problemen kan doen. Dus, Hermie, de felicitaties van mij zijn ook met name voor jou! Lekker hoor dat jullie samen naar Schoorl zijn geweest. Fijne zondag.
BeantwoordenVerwijderenJammie, toch maar weer eens diepvries bladerdeeg in huis halen.
BeantwoordenVerwijderenZo verleidelijk al die lekkere recepten van jou.
Het is echter niet dr. Frank die mij dwars zit maar je weet wel, LOL.
Grs. Jacqueline.
Simpel en snel maar oh zo lekker.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Mascha
Hermie nog bedankt voor dit heerlijke en simpele recept.Ik was van de week jarig en heb ze ook gemaakt met kaas en suiker/kaneel.Het was een heerlijk hapje.
BeantwoordenVerwijderenGroet Marrie-Jette.
superr !!!!
BeantwoordenVerwijderenIk ga het zkr uitproberen !
gr. LoLaA
tnx voor de tip al jou recepten mmmmm!!!! ze zitten nu al in de oven!
BeantwoordenVerwijderenwil je ook een x een recept opzetten van roze koeken?
liefs, D.
welke roze koeken bedoel je?
Verwijderen