Je hebt er voor nodig:
4oo gram gehakt
1 zakje gehakt mix voor Bretons gehakt, of een andere smaak als je dat lekkerder vindt.
1 ei
1 pakje bladerdeeg (10 plakjes)
1 stuk bakpapier
Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht,laat de papiertjes er onder zitten en niet zoals op het pak staat eraf halen,dan gaan ze plakken aan je aanrecht. Leg het bakpapier op de bakplaat.
Splits het eiwit en het eigeel en doe het eiwit samen met de kruiden bij het gehakt en bewaar het eigeel in een kopje.Kneed de gehakt goed en maak er 10 rolletjes van.Die leg je midden op het plakje bladerdeeg.
Na plm. 10 miuten is het deeg zacht genoeg om te buigen en dan vouw je de plakjes dicht en drukt ze aan met een vork.
Daarna klop je het eigeel een beetje los met een vork en smeert het met een kwastje over de saucijzenbroodjes.
Dan gaan ze de oven in op plm. 180 granden en je laat ze plm 20 tot 25 minuten bakken.
En dan komen ze er zo weer uit.
Smakelijk eten.
Dat ziet er erg lekker uit, ga ik proberen binnenkort
BeantwoordenVerwijderenJe lijkt wel een keukenprinses, heerlijk
BeantwoordenVerwijderenvaak lijken dingen veel moeilijker te maken dan het is,met foto's erbij is het lekker duidelijk.
VerwijderenDie zien er erg lekker uit en ook snel te maken zo te lezen.!
BeantwoordenVerwijderenMmmm, die zien er lekker uit, het recept hou ik zeker in gedachten om zelf een keer te proberen.
BeantwoordenVerwijderenYummie, goed idee voor het weekend.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes
Ines
Oooo, ik krijg meteen trek, ben toch al dol op hartige dingen.
BeantwoordenVerwijderenAls Brabanders eten wij ook graag worstebroodjes !
Grs. Jacqueline.
ik zou zeggen, ga lekker aan de slag en eet smakelijk, lukken doen ze sowieso.
Verwijderen