dinsdag 21 februari 2012

Bankquilt 1 is af

De eerste quilt voor op de bank is af. Ik heb er een leuke plek voor gevonden, ik vouw ze op en leg ze op het wijnrek,daar kunnen er nog wel een paar bij.
Hier de foto van de hele quilt
dan een close up foto, zodat je het quiltwerk beter kunt zien  Ik heb hem gequilt met de sashiko machine. De verticale lijn zit aan de ene kant rechts en aan de ander kant links, dit komt omdat de naadjes daaronder ook allebei naar een andere kant gaan, Ik verspring dan met quilten,omdat ik anders door te veel lagen moet. Heel erg jammer dat de naald telkens vast in de stof blijft steken, terwijl het toch echt geen dikke quilt is, daardoor moest ik telkens weer opnieuw beginnen en telkens weer opnieuw inrijgen.

En hieronder ligt hij te pronken op het wijnrek.

en verder heb ik nog een heel leuk bericht,want ik keek net bij Wieke (klik) en daar had ik ingeschreven om mee te dingen naar het Paasbreiboek,niet voor mezelf maar voor iemand van onze bee(79 jaar) die veel breit voor goede doelen. Ik vind het zo leuk voor haar. Als ik het boek heb ontvangen,maak ik een foto van haar met het boek en plaats het hier.Fijne dag allemaal.

9 opmerkingen:

 1. Wat is hij mooi geworden en volgens mij helemaal Moda.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige quilt, Hermie en wat mooi gequilt zie ik! Nou Hermie, van harte gefeliciteerd met je boek. Hij komt vandaag uit, maar ligt vanaf morgen bij de boekhandel. Morgenochtend stuur ik hem meteen per post, maar je moet wel je adres mailen (wieke@4ourdream.nl). Ik vind het heel erg leuk dat je een mevrouw van je bee er een plezier mee doet en zie uit naar je foto's. Altijd leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Hermie,
  Dat wordt mooi in Twente. Kom over een tijdje door Enter rijden om te kijken of er al wat hangt. Wens de dame in questie geluk met haar boek. Wat leuk als je dat op die leeftijd allemaal nog kunt doen. Jij hebt ook weer een prachtige quilt gemaakt.
  Ken je in de buurt iemand die me de beginselen van quilten kan leren?
  Vriendelijke groet, Thea R.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is deze quilt een pronkje geworden.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig Hermie en wat een mooie stoffen ook. Daar kan je zeker van genieten!
  Groetjes Nardy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige quilt. En wat leuk dat je deze prijs hebt gewonnen.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat mooi gequilt!Kan je eens iets meer vertellen over je sashiko machine vertellen?Lijkt me een mooie machine.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Moda..........altijd zo mooi ! En die Sashiko is echt een uitkomst zo te zien.
  Je hebt een leuk plekje gevonden om je quilts neer te leggen.

  Grs. Jacqueline.

  BeantwoordenVerwijderen