zondag 15 april 2012

molentjes vervolg

Vanmorgen heb ik de molentjes gedubbeld, ik had nog bordeaux rode achterkant stof en die heb ik zo groot gemaakt dat hij past. Toen de tussenvulling er tussen en ik heb hem op rugleunigng van de bank gelegd en telkens een eindje verschoven , zodat ik telkens een draadje kon rijgen.
Daarna heb ik de sashiko quiltmachine op het bureau gezet en ben na de middag begonnen met quilten. Ik had nog pech onderweg, want de naald brak en dat is een kl...werkje om er een nieuwe in te zetten,want er moet nog een ander dun sprietje erbij in gezet worden ,maar het is gelukt en ik kon weer verder. Na 3 spoeltjes leeg te hebben genaaid(er zit geen bovendraad in, dus een spoeltje is nog wel een keer leeg) ben ik toch  maar eerst eten gaan koken ,maar ik heb wel even een foto gemaakt van de vorderingen. Het blijft jammer dat hij telkens op de hoeken blijft haken, het lijkt wel of de machine het dan niet kan trekken. Als hij in een keer goed door naide, ging het in ieder geval sneller dan nu.


Intussen ben ik de rand aan het optekenen , dat worden eenvoudige blokjes.Ik heb er nu wel aan gedacht om de lijn niet door te trekken naar de buitenkant,maar ruim een halve cm, ervoor te blijven, anders gaan mijn hoekjes er af bij het aan naaien van de bies.

vanavond ga ik misschien nog wel even verder

7 opmerkingen: